• vintage kert

  Az ideális kert megtervezése és megépítése nem könnyű folyamat. Mindenkinek mást jelent és mindenkinek magának kell megálmodnia. Abban biztosan egyetérthetünk, hogy a kert a megnyugvás, a rohanó élettől való elszakadás, a gondokat elfeledtető hely kell, hogy legyen. Egy olyan hely, ahol lelassul az idő… Egy kert kialakításakor többféle stílusirányzat közül választhatunk. Megtehetjük azt is, hogy egy stílust követünk és az egész kertünk annak a jegyeit hordozza magán. De megtehetjük azt is, hogy több stílusból válogatjuk ki azokat, amik leginkább tetszenek. Ebben a cikkben arról lesz szó, hogy ha magával ragadott a vintage stílus, akkor hogyan alakíthatod ki a kertedben a vintage hangulatot.

  A vintázst, sokoldalúsága a ház minden pontján szerethető és otthonos stílussá teszi. Népszerűsége ezért töretlen már évek óta. Milyen lehet egy kert vintage stílusban? Hogyan tudom a kertembe varázsolni ezt a sajátos hangulatot? A cél, egy valódi  vintage kert!

   

   

  Vintage a kertben

  A színek és a koptatott hatás a kertben is ugyanúgy jellemzi a vintázst. A változás annyi, hogy itt teljesen más bútorokat, kiegészítőket használunk. A virágok egy kertben amúgyis gyakoriak, de egy vintage kertben nélkülözhetetlenek. Boruljon virágba egy vintage kert! Számos olyan kiegészítő van, amit még külön is fel lehet díszíteni virágokkal, ilyen pl. a létra vagy a bicikli, de ezekről később még lesz szó. Nem kell halmozni az oda nem illő tárgyakat, csak azért mert az vintage stílusú. Egy-két jól elhelyezett kiegészítő a megfelelő szín összhatással már bőven eléri a kívánt hatást.

   

  Ha érdekel a vintage lakberendezés, akkor érdemes ellátogatni a vintagenekem.hu weboldalra. Vintage minden mennyiségben! :)

   

  Vintage kerti bútor

  Vannak vintage kerti bútorok, amik egészen kopottas, régies stílusúak és vannak, amik új gyártásúak. Gyakori, hogy egy régi tálaló szekrényt vagy egy étkező asztalt székekkel kitesznek a kertbe. Az alábbi fotókon mutatok néhány példát... 

  vintage kerti bútor

  Vintage anyagok a kertben

  A kertben is megtalálhatóak a jellegzetes vintage anyagok. A fa természetesen a legfontosabb. Imádjuk a fát, mert számtalan formában felhasználható. Sokszínű és természetes hatást nyújt. A kő hasonlóan sokat előfordul, hiszen ez is természet közeli anyag. A natúr anyagok közé tartozik, főleg ha szabálytalan formában használjuk fel. Kővel lehet borítani a tornácot, lehet sziklakertet készíteni, a ház lábazatát is el lehet vele készíteni és még sok féle módon fel lehet használni.

  Vintage kerti kiegészítők

  A teljesség igénye nélkül felsorolok néhány nagyon jellegzetes kiegészítőt, amikkel garantált a vintage hangulat a kertben is!  

  Bicikli

  A kihagyhatatlan bicikli már szinte elvárás egy vintage hangulatú kertben. Nagyon népszerű lett és tényleg igazán kreatív ötlet. Fel lehet díszíteni virágokkal elől, hátul. Többféle színben pompázhat, felhívhatja a figyelmet a kert egy adott pontjára. Van, amikor útjelző táblát vagy egy szép idézetet mutató táblát tesznek ki rá és válik így a kert jellegzetes részévé. Fel is akaszthatjuk, neki támaszthatjuk a fészer oldalának. Te hogy használnád fel? Hova tennéd és milyen színűre festenéd? Írd meg az ötletedet!

  Kanál

  Szintén sok helyen előfordul, hogy egy kanál evő részét felfúrják a falra, a szárát visszahajtják és akasztóként használják. Nekem elsőre kicsit furcsának tűnt, de ez is egy üde színfoltja a lakberendezési ötleteknek.

   vintage kanál

   

  Vödör, öntözőkanna

  Egy egyszerű szürke, fém vagy bádog vödör az egyik legtöbb lehetőséget magában rejtő kerti lakberendezési ötlet. Ültethetsz bele virágot, felakaszthatod a párkányra, kiteheted a teraszra vagy akár olyan kreatív ötleteket is megvalósíthatsz mint az alábbi fotón…

  vintage öntözőkanna

  De mindenféle szép vintázs feliratot, mintát is fel lehet rá festeni és attól még inkább egyedi lesz. 

  Létra

  A létra egészen ötletes, kreatív felhasználási lehetőségeket kínál. Egy régi, rossz fa létrát nem kell kidobni vagy elégetni. Még csak fel sem kell újítani, hiszen egy kertben nem kell tökéletesnek lennie, lehet kopott, törött, hullhatnak róla fadarabok. De még így is felhasználhatjuk virágtartónak vagy csak egyszerű dekorációs eszköznek. 

  Összegezve:

  Még annyi rengeteg ötletet fel lehetne sorolni és fotót bemutatni... A téma igazából kimeríthetetlen! Várunk minden vintage ötletet! Neked mi a kedvenc vintage bútorod, kiegészítőd? Akár kertben, akár benn a házban, lakásban! Kíváncsiak vagyunk, te hogyan varázsoltál vintage hangulatot az otthonodba?

  Illetve a Gardenaweben webáruházunkban máris megtalálsz minden eszközt, ami egy vintage kert kialakításához szükséges!