• Hogyan lehet életben maradni akkor is, ha a boltok bezártak és nem jutunk hozzá a megszokott élelmiszereinkhez? Mit tehetünk krízisek, természeti katasztrófák után? Mik azok a növények, amikkel könnyebb a túlélés?

   

  Most olyan növényeket fogunk felsorolni, amiket érdemes elvetni a kertben, hogyha olyan dolgok történnek a világban, amikre nem számítunk… Ha saját kerttel rendelkezünk, annak számos előnye van. Pénzt spórolhatunk, hisz a kertben termesztett növényeket nem kell a boltban megvásárolni. Egészségesen táplálkozhatunk, hisz természetes módon termesztjük a növényeket.

  Amiről ritkábban beszélnek, az az, hogy ha a boltok bezárnak és akadozik az élelmiszer ellátás vagy akár meg is szűnik, akkor csak arra hagyatkozhatunk, amit saját magunk termesztettünk! 

  9 növény, amit érdemes a saját kertünkben elvetni, ha úgy alakulna a helyzet…

  1, Burgonya

  burgonya

  A burgonya több létfontosságú vitamint és ásványi anyagot is tartalmaz, úgymint A, B1, B6, C-vitamint, foszforsót, vasat, magnéziumot, káliumot, antioxidánsokat (karotinoidok, flavonoidok) valamint gyorsan telítő hatású szénhidrátot, amino-savakat, fehérjét és rostokat. Könnyen növeszthető növény, egész télen át eltartható és fogyasztható.

  2, Magvak

  magvak

  Magas kálium forrás. Sokak szerint a fogyást is elősegítik.

  3, Kukorica

  kukorica

  A kukorica kiváló szénhidrát forrás, magas fehérje és rost tartalma miatt nélkülözhetetlen tápanyag forrás. Kiváló és értékes része kertünknek.

  4, Útifű

  útifű

  Az útifű egy szabadon növő igazi csodaszer. Számtalan felhasználási módja miatt már Perzsák ideje óta szeretjük. Sebgyógyító, gyulladáscsökkentő, baktériumölő gyógynövény.

  5, Kamilla

  kamilla

  A kamilla szintén régóta ismert gyógynövény, ami gyulladáscsökkentő, nyugtatószer és kiváló gyomorfájdalmak esetén. Baktériumokat, vírusokat elpusztítja, így igazán fontos növény.

  6, Bazsalikom

  bazsalikom

  Javítja az emésztést és a méregtelenítést, segít helyreállítani a test megfelelő PH-szintjét, valamint a sav-bázis egyensúlyt, aminek következtében a hasznos baktériumok elszaporodnak, a haszontalanok száma pedig csökken a szervezetben. Csökkenti a puffadást és a vízvisszatartást, étvágytalanságot és hasi görcsöket. Magas vas, kálium és A vitamin tartalom.

  7, Levendula

  levendula

  Antibakteriális, fertőtlenítő, gyulladást csökkentő hatása van. Az immunrendszert erősíti, élénkíti. Pattanásos és ekcémás bőrt bekenve nyugtató, gyulladáscsökkentő hatással van. stressz oldó, bőrápoló, kiváló tea alapanyag

  8, Répa

  répa

  A sárgarépa tartalmaz kalciumot, káliumot, nátriumot, foszfort, vasat, magnéziumot, krómot, sót, A, B komplex, C, E, G és K vitaminokat.

  9, Borsó

  borsó

  A zöldborsó egyike a „környezetbarát”, un. nitrogén-fixáló zöldségeknek is, hiszen segíti a talajbaktériumok működését és nitrogén-hasznosítását, csökkenti a talajeróziót. Magas B és K-vitamin, vas- illetve folsav tartalom. Rosttartalma miatt az emésztést is segíti.

   

  Még számos fontos növény létezik, amit érdemes termeszteni jótékony hatásai miatt. Kertészkedéshez csak a legjobb eszközöket érdemes használni, amiket webáruházunkban, 10% kedvezménnyel megvásárolhat!

   

  Cikk forrása: https://survivallife.com/survival-gardening-plants/